Så spelar du Rumble på din Android telefon

De flesta appar som gör succé på iPhone kommer inom kort till Android. Så är också fallet med Rumble. Det tog bara någon månad innan Android-användare över hela världen kunde sluta vara avundsjuka på sina Rumblespelande iPhone-vänner och själva delta i matcher i detta spännande
och utmanande ordspel. Det fina med Rumble för Android är att Android-ägare och iPhone-ägare kan spela mot varandra. Det är nästan exakt samma gränssnitt i Android-appen som i iPhone-appen. Den enda skillnaden mellan Rumble för Android och Rumble för iPhone är att Android-versionen saknar stöd för aviseringar. Du måste alltså gå in i appen för att få nyheter, se om någon av dina utmaningar har antagits och se om du själv har blivit utmanad. Förmodligen kommer stöd för aviseringar i kommande versioner av Android-versionen.

För att spela Rumble för Android behöver du ha en Android-telefon med minst Android 2.2. Du behöver också ha 20 megabyte ledigt lagringsutrymme på telefonen. Att köpa Rumble på Google Play kostar 23,50 kronor.

Spelidén i Android-versionen är som sagt densamma som i iPhone-versionen. De fyra spelskärmarna är likadana. På den första skärmen ser du vilka matcher du för tillfället är involverad i och vilka utmaningar som ligger och väntar. På skärm nummer två ser du en ständigt uppdaterad rankinglista där du kan se hur du ligger till i jämförelse med dina vänner. Nästa skärm visar resultaten i din senaste match uppdelat på respektive runda med slutresultatet längst ner. Den fjärde skärmen visar rutnätet med bokstäver för den aktuella spelomgången.

Nu när Rumble har kommit till Android finns det skäl att anta att Rumble kommer att bli en succé på ytterligare en plattform. Att Rumble till Android redan är mycket populärt märks inte minst på antalet lagda omdömen på Google Play. Det enda som det egentligen klagas på är att spelet ibland kan vara lite långsamt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *