Men vad är egentligen Rumble?

Wordfeud och Wordament är ute när det gäller ordspel till smartphones och surfplattor. Nu är det Rumble som gäller! Rumble är ett ordspel i samma andra som de två föregångarna. Till skillnad från till exempel Wordfeud, som ju bygger på idén bakom Scrabble/Alfapet, ska du i Rumble hitta ord i ett rutnät med 16 bokstäver (4×4). En annan specifik egenskap med Rumble är att en spelomgång bara pågår i sex minuter. I övrigt bygger Rumble på samma grundtanke som Wordfeud och Wordament, det vill säga att du kan utmana dina vänner eller slumpmässigt utvalda spelare från hela världen.

När du inleder en spelomgång Rumble möts du av 16 bokstäver i ett rutmönster. Nu är din uppgift att dra fingret över bokstäverna för att skapa korrekta ord. Det gäller att du inte tappar kontakten med skärmen under tiden du så att säga skapar ordet. När du är nöjd med ett ord lyfter du fingret för att låsa ordet. Då visas ordet i ett fält ovanför rutnätet. Du ser då också hur många poäng ordet gav.

Varje bokstav har nämligen en poäng, precis som i Scrabble/Alfapet. Ju ovanligare en bokstav är desto fler poäng får du om du lyckas passa in bokstaven i ett korrekt ord. Bokstäver som A, E, R, S och T ger en poäng medan bokstaven Ö ger fyra poäng.

Två andra saker som avgör hur många poäng du får för ett ord är ordets längd samt om ordet omfattar en eller flera bokstäver som har bonusbrickor. Det finns ett antal bonusbrickor för varje runda. Ju fler du använder desto fler poäng får du.

När du spelar en match Rumble mot en vän eller en framslumpad motståndare går matchen över tre ronder à två minuter. Den spelare som samlar ihop flest poäng under de sex minuterna vinner matchen. Du kan också övningsspela genom att skapa egna matcher om du vill träna upp dina färdigheter innan du spelar riktiga matcher.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *